Aktualitások

Csomagolásgrafika mellett Tiramisu workshop az irodában.

2018. 01. 19.

Január elején érdekes programmal kezdtük az évet. Persze sok-sok csomagolásgrafika is készül, és azok is érdekesek, gyönyörűek, de ez a workshop most kicsit rendhagyó.

 

Mivel Szilvi készíti a világ legfinomabb Tiramisuját (akik eddig kóstolták, mind így gondolják), egy workshop keretében együtt megtanulhattuk a készítés részleteit élő bemutatóval.

 

 

Részletes recept (most kiadjuk a titkot)

 

 

 

 

Szilvi féle Tiramisu

 

Nagyadag Mascarpone ( szarvasi)

6 tojás (L méretet szoktam)

6 púpos evőkanál porcukor

1 tasak vaníliás cukor

Másfél zacskó babapiskóta ( tescós)

3-4 dl erős tejeskávé

Kakaó a tető szórásához

 

 

1. először megcsinálom a tejeskávét

2. a hat tojást különválasztom, fehérje egy magasabb tálba, sárgája sima nagyobb tálba.

3. felverem a fehérjéket kemény habbá.

4. a 6 sárgájához hozzáteszem a 6 evőkanál porcukrot, és a vaníliáscukrot, + a nagy mascarponét, ebből is habverővel keményebb krémet készítünk ( én 3-as fokozaton szoktam, kb 4-5 perc)

5. a fehérjehabot ráborítom a sárga krémre és lapátkával óvatosan összedolgozom. Mindig alulról keverem a krémet a habra. Óvatosan, hogy könnyű habos krém lesz belőle.

6. Összeállítás: egy nagy tál aljára teszek egy kis habot, szétkenem az alján, erre jön majd az első sor piskóta ( ha alattuk is van hab, akkor sokkal jobban átpuhul majd.) a piskótákat belemártom a kávéba ( én 4-ig szoktam elszámolni, kb 4 mp). Nem túl szorosan pakolom a piskótákat, nekem 18-20 db kell az első sorra.

7. a piskótákra a fele haboskrémet ráöntöm.

8. megint piskótasor

9. megint a maradék hab.

 

Lefedem folpackkal, és egy éjszakára/egy napra mehet a hűtőbe.

Mielőtt megkezdjük, előtte leszórom kakaóval, frissen.

Ja és a tejeskávéba az olaszok tesznek amarettót is, de én a gyerekek miatt nem teszek bele alkoholt. De lehet, igény szerint.